Ciroza
Program: Luni-Duminica 9:00 - 19:00
Medicina chineza, tianshi tiens
Afectiuni

Ciroza


Medicina chineza traditionala poate fi o alternativa in tratamentul afectiunii Ciroza .
Medicina-chineza.ro va ofera ca adjuvant in tratamentul afectiunii Ciroza produse naturiste Tianshi Tiens conform tabelului de mai jos.

 

Produse Tianshi Tiens

Mod de administrare

Biocalciu gai bao

 

Chitosan

 

Veican

 

Dubla celuloza

 

BioZinc

 

Calciu masticabil

1. În cazul diatezei urice, Biocalciu GAI-BAO, câte ¼ tabletă, de 2 ori/zi, după masă timp de 2 săptămâni.

2. În cazul lipsei diatezei urice, tablete de Biocalciu masticabil câte 1 tabletă de 2 ori/zi după masă, sau Biocalciu pentru scăderea nivelului zahărului, ¼ pacheţel de 2 ori/zi.

3. Biozinc - 2 capsule, 2 ori/zi după masă, timp de 2 săptămâni.

4. Veican - câte 1 capsulă de 2 ori/zi, după masă timp de 2 săptămâni.

5. Chitozan - câte 1 capsulă , o dată/zi cu 20 minute înainte de masă, timp de 2 săptămâni.

6. Dubla celuloză - câte ½ de tabletă de 2 ori/zi, cu o oră înainte de masă, se vor bea zilnic 2-3 litri apă crudă, timp de o lună.

7. Holican - 1 capsulă, de 2 ori/zi, după masă timp de 2 săptămâni

Chitosanul și Dubla celuloză se folosesc alternativ (o zi chitozan, o zi dubla celuloză).

Holicanul se administrează după terminarea curei cu Chitozanul și Dubla celuloză.

După Holican se continuă cura cu încă 2 săptămâni cu Chitozan și Dublă celuloză.Ciroza
Ciroza alcolica este o maladie hepatica, de definitie histological, caracterizata printr-o necroza hepatocitara, fibroza si nodule de regenerare. Ea are nevoie in medie de 20 de ani de intoxicatie alcoolica cotidiana (mai mult de 150 grame pe zi alcool la barbat si 100 grame pe zi la femei) pentru a aparea la aproximativ 50 la suta din intoxicati. Consumul de alcool are drept consecinta trei leziuni asupra ficatului: ficatul gras alcoolic, hepatitaalcoolica si ciroza alcoolica.
Consecintele sale asupra fiziologiei hepatice sunt: insuficienta hepatocelulara (prin scaderea activitatii hepatocitelor) si o hipertensiune portal (prin bloc intrahepatic cu dezorganizare arhitecturala).

Simptome: poate fi asimptomatica clinic in 10-40% din cazuri; simptomele apar insidios si progreseaza lent in urmatoarele saptamani sau luni; anorexie , scadere ponderala, reducerea masei musculare, echimoze, fatigabilitate, icter progresiv, sangerari la nivelul varicelor gastroesofagiene, ascita, encefalopatie, contractura Dupuytren; ficatul poate fi marit de volum , normal sau cu dimensiuni scazute, stelute vasculare, hipertrofia falangelor distale, splenomegalie; la barbati pot aparea: scaderea pilozitatii corporale, ginecomastie, atrofie testiculara; la femei: semne de virilizare , ciclu menstrual neregulat .

Morfologie: ecografia si scanerul nu aduc argument specific, ci doar acomplicatiilor (scita, cresterea diametrului trunchiului portal, repermeabilizarea ligamentului rotund); fibroscopia eso-gastro-duodenala, care pune in evident varicele esofagiene sau gastrice asimptomatice); in cazul unui indoieli (ficat cu suprafata neregulata,parenchim ranit, nodule de regenerare) va fi efectuata o biopsie pe cale percutanta.

Diagnosticul cirozei alcoolice: analize de laborator: anemie, leucocitoza, leucopenie, trombocitopenie, aspartat aminotransferaza (AST) crescuta , fosfataza alcalina crescuta, AST/ALT mai mare de 2, timp de protrombina crescut, ecografia abdominal, biopsia hepatica.

Tratamentul cirozei alcoolice :
Curativ: nu exista un tratament specific pentru ciroza alcoolica, in afara intreruperii intoxicatiei alcoolice
Simptomatic: al asocitei - medical, ca prima intentie cu regim desodat strict si duretice tip Spironolactona sau Triamteren la debut.
Alte tratamente: perfuzia cu albumina sau plasma, punctia de evacuare sau punctia cu reinjectare dupa ultrafiltrare, punerea unei valve peritoneo-jugulare, deviatie porto-cava.
Hemoragia digestiva: abordarea unei cai venoase periferice, perfuzarea de solutii macromoleculare in asteptarea sangelui izogrup si izo-Rh, regim alimentar, administrarea de multivitamine.

Complicatiile:
Ascita este declansata de hepatita alcoolica acuta supra adaugata, tratament urmat eronat, agresiune traumatic sau nu, carcinoma hepatocelular.
Hemoragia digestiva se traduce printr-o hematemeza sau melena. Este un factor prognostic important.
Encefalopatia porto-cava
Carcinomul hepatocelular. Acesta survine in 15% dintre cazuri. Se manifesta prin durere in hipocondrul drept, icter crescand in intensitate,astenie cu slabire, hemoragie prin tromboza portala.
Infectiile: Cele ale ascitei dar, de asemenea, diareei infectioase, o pneumopatie, o septicemie.
Germenii responsabili sunt: Bacilii Gram - negative, Bacilii piogeni, Bacilul Kocj (tuberculoza), Pneumococul
Hematologice: Icterul care este moderat si intens.
Sindromul hepatorenal- este definit printr-o insuficienta renala functional oligoanurica cu hiponatriemie si tulburari variabile ale kaliemiei.Categorii Tiens
Curs Tiens
Curs Tiens pentru luna curenta:
1 USD = 4 RON
Produse Tiens
SEO